2.08.2011

panorama bilde


Har satt sammen 4 bilder slik at det ble et panoramabilde

2.07.2011

vann, regn, plask plask




Tok disse bildene en dag sist uke til en skoleoppgave. Det regnet så mye så læreren vår i ptf sa vi kunne ha det som ekstraoppgave. Å ta bilder av regn.

2.01.2011

Blenderåpning

Blenderåpningen er den åpningen som slipper lys inn i kameraet, og det er på en måte dette lyset som slipper inn som blir til bildet. På et speilreflekskamera kan man bestemme hvor stor denne åpningen skal være, og dermed hvor mye lys som kommer inn. Lukkertid har også en stor rolle på hvordan bildet blir til slutt.

Ved å velge stor blenderåpning, får vi rask lukkertid - noe som er med på å fryse bevegelser - samtidig som det hindrer uskarpe bilder som skyldes bevegelse av kamera.

Liten blenderåpning gir stor dybdeskarphet. Dette gjør slik at  Mange objektiv er utstyrt med en skala som forteller deg dybdeskarpheten ved de ulike blenderåpninger. 

Måten dette måles på synes jeg er litt merkelig, men man blir fort vant til det. Lite tall (eks. f/5,6) betyr at åpningen er stor og slipper inn mye lys, og stort tall (eks. f/28) betyr at åpningen er liten og slipper inn lite lys.



Her har jeg brukt liten blenderåpning for å få stor dybdeskaphet. I tillegg har jeg fått den ene appelsinen i farger og det andre svart/hvitt.